Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

A cikk, amit érdemes elolvasni, mielőtt fényvédős arckrémet vásárolsz

A cikk, amit érdemes elolvasni, mielőtt fényvédős arckrémet vásárolsz

A május az a hónap, ami egy kis ízelítőt nyújt a nyári időszakhoz. Hosszabb nappalok, sok napsütés, rügyező fák, nyiladozó virágok, és még sorolhatnánk, hogy mi minden vehet rá minket arra, hogy még több időt töltsünk a szabadban. Ilyenkor sokan a nagy lelkesedés közepette könnyen megfeledkeznek a fényvédős arckrém használatáról, ami alapjáraton a mindennapi rutinunk részét kellene, hogy képezze.

Nézzük, hogy milyen fontos kérdések merülhetnek fel a megfelelő fényvédő kozmetikum kiválasztásakor:

1. Mit is takar pontosan az SPF kifejezés, amit a napvédő kozmetikumokon feltüntetnek?

A fényvédőfaktor alapvetően a fényvédő hatékonyságának mérőszáma. Az SPF (Sun Protection Factor) csupán egy szorzó, azt mutatja meg, hogy az adott napvédő készítmény használatával hányszor hosszabb időt tartózkodhatunk a napon leégés nélkül. Ehhez ismernünk kell a saját bőrtípusunkat, hiszen mindenki bőrének más a védelmi rendszere: egy nagyon világos bőrű ember akár már 3 perc után leéghet, tehát egy SPF 10-es naptejjel csak 30 percet tölthet a napon biztonságosan (3 perc x 10 SPF = 30 perc), ezzel szemben a sötétebb, kreol bőr sokkal védettebb.
Tehát ne vegyük készpénznek, hogy ha magas napvédő faktorszámú (SPF 50) terméket választunk, akkor maximálisan védve vagyunk, és büntetlenül napfürdőzhetünk egész nap a strandon.

2. Fizikai vagy kémiai fényvédő krémet érdemes beszerezni? 

Az alapvető különbség a hatásmechanizmusukban van: a fizikai fényszűrők visszaverik és szétszórják az UV-sugarakat, és felvitel után azonnal kifejtik hatásukat. Természetes ásványi filtereket tartalmaznak, mint például a cink-oxid vagy a titánium-dioxid, amelyek a teljes UV-spektrumtól védenek. Kevésbé tartósak, és enyhe fehér, púderes nyomot hagyhatnak a bőrön.

A kémiai fényvédő kozmetikumok ezzel szemben a bőrbe beszívódva elnyelik a fénysugarakat. Mivel többféle vegyi anyag kombinációja kerül a készítményekbe (oxybenzon, octylcrylen, avomenzon, retinyl palmitát, octinoxat), így ezek tartósabbak is, de könnyebben okozhatnak allergiát.

 3. Fontos a fokozatosság? Milyen más módon védekezhetünk még a káros napsugarak ellen? 

Az ultraviola sugarak elleni védekezés nulladik lépése, hogy – a napvédők használata mellett – tegyük a bőrünket „napedzetté”, törekedjünk a fokozatosságra. Folyamatosan, kora tavasztól szoktassuk bőrünket a napfényhez, hiszen így a bőrünk saját védelmi rendszerét mozgósítva érhetjük el a kívánt barnaságot. A divatos nyári kiegészítők is fizikai védelmet nyújtanak a bőrnek: széles karimájú szalmakalap, sapka, UV-szűrős napszemüveg, kendő, napernyő vagy akár egy hosszú ujjú fehér ing.

 4. Fontos a napozás utáni bőrápolás?

A napozás utáni készítmények használata is legalább olyan fontos, mint a fényvédőké, hiszen segítik a túlnapozott bőr hidratációját, rejuvenációját, és a barnaságot is tovább megőrizhetjük velük. Ne feledkezzünk meg az elegendő mennyiségű víz fogyasztásáról (bőrünk hidratáltságának helyreállítása miatt) és az ajakápolásról sem, amely különösen érzékeny terület.

Ha kissé megpirult a bőrünk, akkor használjunk napozás utáni testápolókat, krémeket, amelyek aloe verát,  körömvirágot, hűsítő mentát és más bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, regeneráló hatóanyagokat tartalmaznak.

5. Milyen szabályokat tartsunk be a hatékony fényvédelem érdekében?

1. A fényvédő készítmény hatékonyan védjen az UVA- és UVB-fénnyel szemben egyaránt
2. A mértékletesség és a fokozatosság elvét tartsuk meg
3. Kenjük be bőrünket időben a fényvédővel, és ismételjük meg többször a felvitelét
4. 11–15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon
5. Ne feledkezzünk meg a fizikai védelemről sem

Hadd mutassuk be a saját gyártású újdonságunkat a Solanie SPF50 napozó krémet (arcra és testre), valamint a már jól ismert és népszerű Solanie SPF30 napozó krémünket (arcra és testre) és a Solanie So Fine Napozás utáni bőrnyugtató és hűsítő tejünket, melyek a helyes fényvédelem és bőrápolás alappilléreiként funkcionálnak:

Solanie SPF50 napozó krém (arcra és testre) 1250 ml kiszerelésben

  • 50 faktoros fényvédelem minden bőrtípusra

  • nagyon magas és széles spektrumú UVA és UVB sugárzás elleni védelmet nyújt

  • vízálló formula

  • ideális a szemkörnyék, orr, fül, ajkak, hegek és anyajegyek védelmére

  • összetevői segítenek megelőzni a bőr idő előtti öregedését

  • könnyen kenhető, szétterülő

  • vízlepergető hatású, nem hagy zsíros réteget

  • kellemes illatú ajánlott férfiak számára is

Tartalomhoz tartozó címkék: kozmetikum bőrápolás